Pastinaak Guernsey 
 


 


€ 2,15
Op voorraad (binnen 1-2 werkdagen bezorgd)
Artikelnummer #558

Omschrijving

Pastinaak of Pinksternakel - halflange. 
Oude volksgroente, men eet `t gekookt en wordt vaak gebruikt om smaak te geven aan een bouillon.

Zaaitijd: Vanaf begin april tot eind mei, direct ter plaatse in de vollegrond in regels.
Eventueel later iets uitdunnen.

Oogsttijd: ± 240 dagen na het zaaien.

Bereiding:
Pastinaak bereiden is eenvoudig:
-Verwijder de plantresten aan de bovenkant.
-Schil de wortel dun zodat er geen aardresten meer aan zitten.
-Snij de wortel in blokjes.
-Breng een kleine hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook.
-Kook de pastinaak in ongeveer 10 minuten gaar op zacht vuur.

Wanneer de pastinaak gaar is, kan deze in verschillende gerechten verwerkt worden.

 

 

 

Altijd vertrouwd winkelen & betalen!